tiistai 25. elokuuta 2015

Uusi blogi, tutut tekstit

Kun luin mun toista blogia, Papusen Libertén tekstejä, kokonaisuudesta tuli aika sekava vaikutelma. Tuntui, että kirjoittelen sinne omia kuulumisia, miten remppaamme rintamamiestaloamme, mitä muksuille kuuluu.. Ja sitten todella paljon reseptejä siellä täällä. Vähän sitä sun tätä, toisin sanoen. Päätin avata tämän toisen blogin ihan vain kokkaamista ja leivontaa varten.

Rakastan ruuanlaittoa! En väitä olevani taidoiltani tavallista tallaajaa kummempi, mutta tykkään kokeilla kaikenlaista ja parasta hermolepoa on sulkeutua keittiöön, avata jääkaappi ja kurkata, mitä jännää sieltä löytyvistä aineksista voisi loihtia. En sanoisi kuitenkaan olevani erityisen kokeellinen kokki.. Paras termi lienee utelias :D !

Uskon myös järkähtämättömästi siihen, että ennen oli paremmin. Tämä pätee aika moneen asiaan maailmankatsomuksessani, mutta ennen kaikkea ruuanlaittamiseen! Reseptit, joiden kerrotaan olevan isoäidin kirjoittamia vakuuttavat mut saman tien siitä, että resepti on kokeilun arvoinen. Mummat eivät niuhota rasvan tai suolan määrästä, he kokkaavat vuosikymmenten rautaisella kokemuksella ja loihtivat ruokaan täyteläisen maun näppituntumalla. Ihailen tällaista vaiston varassa kokkaamista ja harjoittelen sitä itsekin jatkuvasti. Mummojen kokkaamisessa käyttämät raaka-aineet ovat myös usein erittäin laadukkaita. Suomalaista suosivaa ja usein lähiruokaa, kun ne haetaan mummonmökin takaa ryytimaalta. 

Täytyy myöntää, että tämän maalaisromanttisen unelman kääntöpuolella mussa asuu kokkailija, joka haaveilee osaavansa tehdä joskus autenttisen makuista intialaista ruokaa, kokeilee välillä kiinalaisen sapuskan valmistamista ja jaksaa ihailla italialaista ruokakulttuuria. Utelias, kuten sanottua :D! 

Tänne blogiin ajattelin koota niitä onnistuneita reseptiaarteita laidasta laitaan, pääpaino vanhoissa, nostalgisissa resepteissä jotka ovat hyvässä lykyssä periytyneet sukupolvelta toiselle. Aina välillä tulee kokeiltua jotain hutiakin, mutta pyrin siihen,että täytän nämä sivut vain herkullisilla resepteillä ja teen tästä samalla oman keittokirjani.

Kiitos kun tulit kurkkaamaan mun kokeilujani ja piipahdit näillä keittokirjani sivuilla. Jos itselläsi on jokin reseptiaarre, jaa se ihmeessä kanssani! Olen innokas kokeilemaan, miten sinun mummasi sen teki! :) 
Sydämellisesti tervetuloa.

Ruoka maistuu parhaalta jaettuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti